Preteky s hromadným štartom pre Amialusikovú, Medveďová spokojná

20.06.2015 Celý región

Baku 20. júna (TASR) - Bieloruská cyklistka Alena Amialusiková získala na 1. EH v Baku zlatú medailu v pretekoch s hromadným štartom. V záverečnom špurte vedúcej trojčlennej skupinky predstihla Poľku Katarzynu Niewiadomú, bronz patrí Holanďanke Anne Van Der Breggenovej. Slovenka Tereza Medveďová prišla do cieľa na 44. mieste so stratou 13:73 min na víťazku.

"S výsledkom som spokojná, pretože preteky boli veľmi ťažké, bolo príliš teplo a som rada, že som došla do cieľa. Navyše trať bola samý kopec: Štyri prvé okruhy sme išli v kopci, kde neboli kocky a ďalších päť okruhov sme mali kopec s kockami. To bola pre mňa najťažšia pasáž, tam som strácala. Ale bolo to celkovo namáhavé kvôli tomu teplu," povedala.

Devätnásťročná Medveďová bola najmladšia v celom štartovom poli a podujatie v Baku si užila. "Je to pre mňa veľká skúsenosť, je to veľmi podobné vlaňajšiemu Nanjingu. Človek tu spozná veľa nových ľudí, najmä Slovákov a taktiež iné športy. Je to zaujímavé. Je to pre mňa motivácia, určite by som niekedy chcela štartovať na veľkej olympiáde," dodala.

Medveďová sa po návrate do rodnej krajiny predstaví na spoločných majstrovstvách Česka a Slovenska v Žiline. Potom si týždeň oddýchne a zamieri na preteky Okolo Anglicka.

výsledky:
1. Alena Amialusiková (Biel.) 3:20:36
2. Katarzyna Niewiadomá (Poľ.)
3. Anna Van Der Breggenová (Hol.) - obe rovnaký čas ako víťazka
...
44. Tereza MEDVEĎOVÁ (SR) +13:73
 

Vyberte región